professional PHOTOGRAPHY

Заслужава ли си да наемаме сватбен фотограф

Публикувано от на в Блог
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1444

1При подготовката на сватбата пред всяко бъдещо младо семейство изниква въпросът, заслужава ли си да наемаме фотограф? И това донякъде е нормално, тъй като настъпиха такива времена, в които на практика всеки притежава цифров фотоапарат или камера и съответно все някой от поканените гости би могъл да наснима тържеството и самостоятелно. Естествено този вариант изглежда и доста привлекателен, имайки предвид, че сватбеният фотограф би взел не малко пари за труда си. На практика обаче се оказва, че подобна икономия е неоправдана. Нека разясним защо.

Навярно неведнъж, разглеждайки снимки, сте се възхищавали от красотата и неповторимостта на едни, а в същото време други не са събуждали каквито и да е чувства у вас. Защо се получава така? Защото първите със сигурност са правени от професионалист, а вторите – от любител. Същото е и при сватбените снимки, ако бъдат снимани от ваш приятел или роднина, те едва ли ще станат забележителни и запомнящи се. Нещо повече, най-вероятно на тях ще преобладават неудачни ракурси и неуместни сцени. Докато гледайки снимките на професионален фотограф, вие ще изпаднете в неописуем възторг и задължително ще ги преглеждате отново и отново и, разбира се, при първа възможност ще ги показвате на колеги, приятели и роднини.

Много е важно да се разбере, че работата на фотографа не се ограничава до натискането на копчето на цифровата техника. В неговите задължения влизат избор на подходяща светлина, местата за снимки и ракурси. Също така, той измисля сценария, по който протича сватбената фотосесия. В резултат тя се получава невероятно красива и много оригинална. Към всичко казано до тук можем да прибавим и, че фотографът винаги успява да запечати най-трогателните и емоционални моменти. Такива снимки са особенно ценни, тъй като дават възможност напълно да почувстваш атмосферата на сватбеното тържество. Подобни снимки ваш приятел или роднина, поканен на сватбата, за съжаление не би могъл да направи.

Ето затова е настина важно да поканите професионален фотограф на събитието. А за да икономисате финанси от неговите услуги, трябва просто да подходите разумно при търсенето му в интернет. Със сигурност ще намерите доста грамотни специалисти, взимащи не чак толкова много за услугите си.