professional PHOTOGRAPHY

Сватбената фотография през годините

Публикувано от на в Блог
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 1527

1Сватбените снимки на нашите родители са били малко скучни и доста еднообразни, най-често черно-бели и много рядко цветни. В онези времена не е било прието да се снимат емоции, а снимките от сватбата са разказвали единствено за това кой е присъствал на сватбеното тържество и как са били облечени щастливите младоженци и гости. Сватбените снимки никога не са отразявали самата сватба, интересните и весели моменти и най-важните за младоженците мигове.

В днешни дни всичко доста се промени и сватбената фотография се превърна в пълноценно изскуство. Красивите сватбени снимки днес се реализират чрез съвременно многофункционално оборудване, а качеството им не отстъпва по нищо на професионалните снимки, направени в най-добрите фотостудия.

Снимките от сватбата могат да бъдат постановъчни, като в този случай фотографът е длъжен старателно да подбере фон, да помогне да се построи интересна композиция от подходящи обкръжаващи предмети, а младоженците да позират в определени положения. Като правило при тези снимки има определени идеи.

Вашата сватба може също така да бъде запечатана от репортажни снимки. Такива снимки са живото отразяване на събитията, а фотографът в този случай трябва да снима младоженците в естествена обстановка. Именно тези снимки могат да бъдат импровизацията, която да предаде целия спектър от положителни емоции, да помогнат да се запомнят най-важните моменти от радостното събитие.

Добрият сватбен фотограф е длъжен да направи както постановъчни, така и репортажни снимки, като при това трябва да "улови" всички важни за вас моменти. А най-добрите снимки ще бъдат поместени във вашия сватбен албум и ще ви радват през целия живот. Именно благодарение на тях Вие ще можете след няколко десетки години да се потопите в топлите спомени на най-важния ден във Вашия живот.